top of page
Helena H-Y Su
PatrickJovell
Patrick Jovell
Mästarklass 26-27 augusti
Jury 28 augusti

Patrick Jovell är tidigare ordförande, nu hedersmedlem i Svenska Pianopedagogförbundet (EPTA - Sweden).

Utbildad vid musikhögskolor i Sverige, USA och Frankrike har han givit konserter som både solist och kammarmusiker i femton länder och bl.a. medverkat i Sveriges Television, Sveriges Radio och Italienska RAI.

Som pedagog har han fungerat som universitetslektor och docent vid musikhögskolorna i Göteborg, Sverige och Tilburg, Nederländerna. Jovells elever har fått priser vid svenska och internationella pianotävlingar.

Som föreläsare och masterclass-hållare har han nyligen bjudits in till festivaler, konferenser och andra forum i Sverige, Italien, Island, Estland, Polen, Serbien och USA.

Jovell medverkar regelbundet som skribent och redaktör för EPTA Sweden Magazine, Piano Street Magazine och tidningen The World of Piano Competitions. I denna egenskap har han även fått uppdrag från Chopin Institutet i Warszawa.

Som innovatör och pianist samarbetade Patrick Jovell med ett antal filmskapare i projektet "Svenska pianofilmer", vilket ledde till en nominering av Svenska filminstitutet för att tävla på den internationella filmfestivalen i Venedig.

Han håller workshops i olika ämnen, alltifrån Alexander Skrjabins färghörsel (synestesi) till dagens pågående digitalisering av musikutbildning.

Jovell är tidigare styrelseledamot i Svenska Musikrådet - den nationella kommittén för The International Music Council (IMC/UNESCO). Han har åtnjutit stöd från Kungliga Musikaliska Akademien, Svenska Institutet, Wallenbergstiftelsen och som fransk statsstipendiat.

Hemsida: www.patrickjovell.com

Erik T. Tawastsjerna
Giuliano Adorno
Congyu Wang
Ecaterina Wehlander
István I. Székely
Patrick Jovell
bottom of page