top of page

Beethoven i Göteborg Söndag den 16 augusti kl. 14-16

Stenhammarsalen, Konserthuset.

Ej öppet för allmänheten. Endast förbokade platser och GPF medlemmar.

Konserten sänds digitalt här på sidan och Facebook.

Erik Juliusson.jpg

Pianosonat op. 7 Ess- dur

Allegro molto e con brio
Largo, con gran espressione
Allegro
Rondo. Poco allegretto e grazioso

ERIK JULIUSSON

År 2013 tog Erik Bachelorexamen i Piano från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. År 2016 Masterexamen i Piano från DKDM.

Har deltagit i Masterclasses med Eugen Indjic, Ferenc Rados, Alexander Rössler, Michel Beroff bland andra. 

Framfört konserter i Sverige och Danmark.   

Sten Ulloa Carler Photo.jpg

STEN ULLOA CARLER föddes 1997 i Danmark men flyttade tidigt till Chile där han började spela piano. Efter att ha flyttat till Sverige 2006 började han ta privatlektioner hos Zinaida Oganova-Larsson. Han fortsatte sedan på Södra Latins gymnasium hos Ann-Sofi Klingberg. Kandidatstudier följde sedan vid Ingesunds Musikhögskola hos Julia Mustonen-Dahlkvist innan han under hösten 2019 flyttade till Paris där han för närvarande läser sin master vid Pariskonservatoriet (CNSMDP) för Roger Muraro. 

 

Sten har deltagit i masterclasses för bl a David Fray, Jiri Hlinka och Angela Hewitt. Han har också mottagit Mai von Rosen stipendiet och Musikaliska akademiens lokala stipendium. Han har vunnit priser vid internationella tävlingar i bl.a England och Chile. 

Pianosonat op. 10 nr. 1 c-moll

Allegro molto e con brio 
Adagio molto 
Finale: Prestissimo 

_JPH1484.jpeg

Pianosonat op. 10 nr. 2 F-dur

Allegro

Allegretto

Presto

HELENA HA-YOUNG SUL

Helena grundade Göteborgs Pianofestival för 10 år sedan. Hon har lång erfarenhet att uppträda i nationella och internationella festivaler och tävlingar och vill ge samma möjligheter till unga pianister. Vid 7- årsåldern vann hon 1. pris i den 49:de internationella Steinway Pianotävling i Hamburg och sedan dess framfört i flera festivaler och konserter världen över.  

Hon har studerat vid det kgl danske musikkonservatorium, Köpenhamn, the Royal Academy of Music, London och Conservatorie de Genève, Schweiz och deltagit i flera mästarklasser med etablerade pedagoger och pianister. Hon för vidare sina kunskaper som präglats av mästarna Dominique Merlet, Christopher Elton och José Ribera med flera. Hon är initiativtagare och konstnärlig ledare för Göteborgs Pianofestival och en aktiv pianopedagog och Piano-instruktör för bl.a. Side by side i regi av Göteborgs Konserthus. 

För mer information: 

www.hayoungsulpianist.com

Wilhelm Moqvist.jpg

VILHELM MOQVIST

En dag när jag var sju år upptäckte jag plötsligt det fantastiska med pianot. Med pappas hjälp och tack vare hans klassiska pianonoter i bokhyllan, kände jag direkt att jag ville ägna mitt liv åt att lära mig spela piano samt att på djupet förstå den klassiska musiken. Under åren som har gått har jag hunnit åstadkomma mycket: Jag har gett många solokonserter, jag har spelat med orkestrar och jag har framgångsrikt deltagit i pianotävlingar.

Till exempel 2018 vann jag bland annat huvudpriset i Steinway Piano Festival i Stockholm, vilket var att representera Sverige i den internationella Steinway Piano Festival i Hamburg, Tyskland. Sedan 2019 studerar jag på Nordiska Musikgymnasiet i Stockholm med den svenske konsertpianisten Roland Pöntinen som pianolärare, och efter det vill jag fortsätta att studera piano vid något musikkonservatorium någonstans i världen. I framtiden vill jag också studera till dirigent. Vid sidan om allt detta älskar jag att lyssna på opera!

Pianosonat op. 13 c-moll

"Pathetique"

Grave: Allegro di molto e con brio 

Adagio cantabile

Rondo: Allegro

Valentine Bouchard.jpg

VALENTINE BOUCHAUD

Jag heter Valentine Bouchaud och är arton år gammal. Jag började spela piano när jag var sex år. Min första lärare och inspiration är min mamma som också är pianist. I 5 år var jag med i ett projekt ”unga talanger” av pianoläraren Thomas Rydfeldt på musikhögskolan i Göteborg. Idag studerar jag på Hvitfeldtska gymnasiet med musikinriktning där Björn Månsson är pianolärare. Jag spelar stycken av olika kompositörer men just nu är mina favorittonsättare Rachmaninoff och Beethoven. Musik har alltid varit min allra största passion och framöver ser jag mig själv studera vidare musiken.

Pianosonat op. 14 nr. 2 G-dur

Allegro 
Andante 
Scherzo: Allegro assai 

62233065_367480120571525_519377895461958

Pianosonat op. 81a Les Adieux

Adagio — Allegro
Andante espressivo
Vivacissimamente

ALBIN AXELSSON är en 21 årig pianist född 1999. Han studerar för närvarande vid Musikhögskolan Ingesund för Mikael Kanarva och prof. Julia Mustonen-Dahlkvist. Albin har deltagit i ett antal evenemang. Tillexempel spelade han Mozarts piano konsert nr 23 med Umeå musiksällskap. Han har också spelat på Umeå Universitets vårpromotion och gett solokonserter, en på Norrlandsoperan. Han tilldelades Norrlandsoperans musikstipendium 2017 med motiveringen att ”han visar talang av avsevärd art på sitt instrument”. Albin har inte bara varit verksam i Umeå utan även i andra delar av Sverige, deltagit i pianotävlingar som ”Nordic Piano Competition” och han har medverkat i masterclasses både i Sverige och utomlands med internationellt erkända pianopedagoger och har även framträtt i dessa sammanhang.

Daniel H.jpg

Pianosonat op. 101 A-dur

Etwas lebhaft, und mit der innigsten Empfindung

(Allegretto ma non troppo)
Lebhaft, marschmässig

(Vivace alla Marcia)
Langsam und sehnsuchtsvoll

(Adagio ma non troppo, con affetto)
Geschwind, doch nicht zu sehr und mit Entschlossenheit

(Allegro)

DANIEL HORMAZÁBAL är en mångfacetterad konsertpianist som är välförankrad hos den traditionella konsertpubliken, men som även har ett brinnande intresse av att knyta an till en yngre generation lyssnare samt att utmana den konventionella konsertformen. Han har genom ett långt samarbete med Kungliga Operans avdelning ”Unga på Operan” introducerat klassisk musik för en yngre publik, ofta i samarbete med sångare, skådespelare och dansare, men även som solist. Vid sidan av sin solokarriär har Daniel ett stort intresse av att spela kammarmusik, inte minst med sin prisade pianotrio ”Trio Skandinavia.”

Sedan sin kandidatexamen från Kungliga Musik- högskolan i Stockholm 2011, har han framträtt som solist och kammarmusiker runtom i Europa, USA och Kanada samt regelbundet framträtt på flera festivaler i Sverige, Norge, Danmark och Italien. 2016 tog han examen från Edsbergs Slott, där han studerade för Prof. Mats Widlund, med en fullsatt diplomkonsert i Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus.

Daniel har blivit tilldelad flera priser och stipendier, bl a andra pris i Ljunggrenska tävlingen i Göteborg, S:t Johannes logens stora musikstipendium, Kungliga Musikaliska Akademiens Nationella Stipendier flera år i rad samt deras stora ensemblestipendium tillsammans med Trio Skandinavia.

För närvarande håller Daniel på att studera in sitt nästa stora projekt som är ett soloprogram innehållandes Chopins fyra ballader samt ballader av Beach, Barber, Saariaho, Liszt och Grieg.

bottom of page