top of page

Pianofestivalens utveckling- till en internationell mötesplats i Göteborg

Kära alla; musikfans, publiken, unga och gamla pianister och alla sponsorer!


Först och främst vill jag tacka er alla som skapade Göteborg Piano Festival till en fantastisk hållbar internationell plattform för pianister från hela världen.

För att inte tala om, att Göteborg Piano Festival har utvecklats mer och mer till ett mer internationellt kreativitet och musikutbyte och även fått fler inspirerade unga pianister till Göteborg.

På senast tiden har jag läst fler och fler böcker om historien, hur Göteborg som stad byggdes på 1600- och 1700-talet. Denna stad var influerad av tyska, holländska och skotska människor, vilket är mycket intressant.


Jag är mycket tacksam till alla sponsorer, till alla samarbetspartners och till alla människor som tror på mitt hårda arbete, när jag sedan 2010 startade Göteborg Piano Festival. Utan er skulle det inte bli någon internationell pianofestival i stan! Så det är tack vare er, som jag vill visa min uppskattning och detta är givetvis väldigt väldigt viktig och det är därför jag kommer göra mitt bästa för att jobba hårt och erbjuda er en festival på hög nivå och samtidigt uppmuntra alla de yngsta som vill lära sig instrumentet med att ha ett öppet sinne för lärandet och inspiration tillsammans med sina lärare, speciellt inom området klassisk musik, även om jag har också bjudit in andra musikstilar som jazz/improvisation.


För att nämna så jobbar jag på att skriva en bok om Pianofestivalens historia, tillsammans med unga ambitiösa människor, men det tar tid. Kanske boken kan släppas år 2024!


I januari 2023 kommer informationen och ansökningsformuläret att uppdateras på hemsidan och jag vill tillsammans med min styrelse se många unga pianister ansöka till den 3:e upplagan av den internationella pianotävlingen där man först skickar in sin videoinspelning. Och om du blir uttagen till finalomgången kommer du att uppträda på en mycket fin Steinway-flygel i Stenhammarsalen, Göteborgs konserthus i september 2023.


Från och med nu önskar jag och GPF-styrelsen er alla en fridfull helg och ett gott nytt år 2023!Allt gott, Helena H-Y Sul, grundare & konstnärlig ledare


20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page