top of page

Göteborgs Pianofestival tar nya steg inför 10 års jubileet!

 

MEN...

utan våra stödmedlemmar, bidragsgivare, samarbetspartners kommer vi inte kunna fortsätta den här pianofestivalen som betyder så mycket för den yngre generationen och är en stor inspirationskälla för många pianister, både gamla och unga.

Därför uppmuntrar vi alla att hjälpa oss och stödja denna ideella förening så att vi kan behålla samma spetsnivå på såväl kvantitet som kvalitet.  

Att bli stödmedlem gör att du kommer att erhålla våra nyhetsbrev, inbjudan till VIP konserter samt erbjudas ett glas bubbel i ett unikt möte med våra artister under festivaldagarna.

 

Du kan naturligtvis också stödja oss med frivilligt bidrag. 

Tack vare ett generöst stöd från Odd Fellow, samt från en privat mecenat för tre år sedan har Göteborgs Pianofestival möjligheter att fortsätta verka och spela i Göteborg, i alla fall ett år till, vårt tionde jubileumsår! Detta ska vi fira tillsammans med er kära musiklyssnare och pianofantaster!

 

Det är i samarbete med, och under samma paraply som, Göteborgskalaset som Piano Festivalen kommer att gå av stapeln i mitten av augusti, vilket öppnar upp för såväl göteborgare som gästande turister att få mersmak av härliga musikkonstellationer.

 

Pianofestivalen grundades år 2010 av konsertpianist och numera konstnärlig ledare, Helena Ha-Young Sul och har sedan 5 år en styrelse som tillsammans driver pianofestivalen.

Hennes driv och främsta mål är att göra pianomusiken och pianoinstrumentet tillgängligt för alla, såväl unga som gamla.

- Min önskan är att alla ska få en oförglömlig upplevelse och upptäcka nya, eller gamla musikverk inom pianokonsten. En inspirationskälla där både artister, elever och lärare möts.

 

Festivalen kommer att bjuda på allt från familjekonsert på två flyglar och ensemble, mästarklasser och workshops på olika nivåer, kvällskonserter med etablerade internationella pianister till konversationer med artisterna, såväl kammarmusik som solokonserter. 

År 2020 kommer vi bjuda på historiska aspekter om jubilaren L.v. Beethoven som föddes för 250 år sedan genom föreläsningar och konserter.

 

Tack vare samarbetet med kulturskolorna så öppnar sig också dörrarna till att unga musiker på ett tidigt stadium kan få smaka på hur det är att spela kammarmusik; piano med både blås och stråkar. Det här skapar en gemenskap och en brygga mellan de olika instrumenten. Styckena anpassas då till elevernas egen nivå och förmåga.

 

Musik har en stark, magisk kraft och bär med sig en förmåga att förvandla saker, situationer och förhållningssätt till det bättre, och dessutom är musik ett universellt språk. Helena har sedan hon grundade festivalen jobbat ideellt med siktet inställt på att pianofestivalen kommer att bli en naturlig del av Göteborgs kulturliv.

Göteborgs Pianofestival är en ideell förening och har varit verksam sedan år 2010. 

Medlem och har samarbetspartners som Göteborgs Konserthus, GöteborgsOperan. Kulturskolan, Kulturens, Kammarmusikförbundet, Odd Fellows, Casio Piano, Göteborgs & Co och internationella förbindelser med andra musikfestivaler.

 

Helena Ha-Young Sul med GPF styrelsen

Grundare och konstnärlig ledare för Göteborgs Piano Festival

Fotograf för Göteborgs Pianofestival: Karol Babinski

 

bottom of page